12-09-2013

Augustus en september


Op de eerste plaats mijn excuses voor de late update van de site......

Augustus September


       Op de eerste plaats mijn excuses voor de late update op de site…. Maar de verhalen en de belevenissen zijn er absoluut maar de tijd om het even mooi op papier te tikken was er ff niet… in deze tijd van Mail, Whats app, Facebook, Telefoon, Twitter… het is ongelooflijk op hoeveel verschillende manieren je tegenwoordig kan worden opgezocht en op welke tijden… En ik vind het allemaal leuk want mijn werk is mijn hobby… en ik was altijd 24 uur met mijn hobby bezig dus er is geen verandering….. maar soms…  Op het bedrijf kreeg ik al een paar keer een opmerking Robert waar blijft je verhaal en ze hebben gelijk er is zoveel nog te vertellen maar soms moet je ff op stoom komen……  

       De vakantie periode is weer voorbij en ongelooflijk veel dingen zijn gebeurt de verhalen van de collega’s en de klanten die is daar geweest en die is daar.  Prachtig mooie reisverslagen. En wat reizen we de wereld over met z’n allen. Terwijl ook velen thuis blijven ivm drukte of klussen thuis. Nou ook voor de thuisblijvers was deze zomer een van de mooiste die er was. Temperaturen ver boven de 30 graden en dagen lang. Wij houden heel erg van klagen maar over deze zomer kon je niets zeggen…   

       Uniek was dit jaar de aantallen vlinders…. Foto’s van bloemen die overladen waren met vlinders kwamen voorbij… geel zand paden tussen de heide door met honderden vosjes op de grond met de vleugels uitgespreid te zonnen….  De Agastache blue fortune… Door sommige mensen als brandnetel in het begin uitgescholden…. Waren later verrukt van de plant door de enorm lange bloeitijd… en de grote hoeveelheid insecten en vlinders erop…. Zelf kun je in het najaar nog vlinders lokken door op een mooie dag doorgesneden appels neer te leggen vele vlinders zullen er op afkomen om zich tegoed te doen aan de vruchten…. Wel heb je kans dat ook Wespen erop afkunnen komen… Maar daar dan een beetje op letten  en ook dat is wel leuk om te zien ze kunnen zelfs dronken worden van de rijpe vruchten…. Wel zullen de wespen die verder geen taak meer hebben in het nest gauw gaan steken omdat ze zich vervelen en flink irritant zijn…. Dus uitkijken… 

           

        De mannen van Koudenburg Goed in Groen die op de basis bleven om de lopende zaken af te handelen hadden het vreselijk druk. Sproeiers die moesten worden afgesteld of gerepareerd. Ook in de vakantie periode groeit het onkruid en het gras door dus voor deze mannen was het alle hens aan dek. In de afgelopen tijd hadden we extra collega’s erbij zelfs om alles rond te kunnen breien. Extra tuinen komen erbij van mensen die op vakantie zijn en die toch een fatsoenlijke indruk willen achter laten.   

        Ook in de aanleg zijn er prachtige dingen gerealiseerd. Leuke dingen die we mochten maken. Prachtige strakke vijvers en strakke tuinen. Ook een heuse jeu de boules baan mochten we weer aanleggen. Prachtige ontwerpen uit de hand van Wilfried Reuvers die samen met Jan Koudenburg en de klant zelf zijn gerealiseerd. Ook mooi was de aanleg van een tuin bij mensen die bij ons al vanaf het eerste uur komen en waar we een langdurige relatie mee hebben. Het was de derde keer dat we bij hun een tuin giga over de kop mochten gooien. Elke keer weer anders en gemaakt naar de tijd en smaak van nu. Het aller mooiste van tuinaanleg is niet dat je het mag doen maar dat je jaren na de aanleg nog een tevreden klant ontmoet. En dat is bij ons het allerbelangrijkste klanttevredenheid.

          

          

        Als je bekijkt wat er de afgelopen periode het bedrijf verliet aan tegels van een meter bij een meter of natuurstenen tegel ongelooflijk. Maar wat zijn de resultaten mooi en nog mooier de tevreden gezichten van zowel onze jongens en onze klanten…. Wat is het toch een prachtig vak dat je weet dat al die mensen tevreden in ‘hun’ tuinen zitten. Onder ‘onze’ bomen.

          

 

        Nieuwe ontwikkelingen zijn er ook ten aanzien van ons gebouw op het tuincentrum… Agaathe Levenga al jaren met haar man trouwe klant van ons bezocht ons een aantal weken geleden… En zo belanden we in de kantine en hebben een gesprek over de tuin en van alles…. Zo vroeg ze of ik een kantoorruimte wist…  Ik mag heel graag mensen helpen en meedenken… dus in een splitseconde dacht ik in ons gebouw is nog wel een plaatsje… ik liet het zien en ze waren beide enthousiast… Ze zocht een ruimte om de werk en privé meer apart te houden….  Aangezien het steeds drukker en dus leuker word wilde ze ook wel eens het werk achter zich laten…  Maar goed het voorwerk was gedaan nu Jan Koudenburg nog… Gesprekken werden gevoerd, gewikt en gewogen en afspraken gemaakt…   Om een lang verhaal kort te maken mijn super A locatie is verplaatst naar het kleine hokje…. En Agaathe Levenga huis in ‘mijn’ ruimte. Het was iets groter…  Maar ja iedereen weet welke prachtige ruimtes ik allemaal heb dus er is geen man overboord…. (ik ook altijd met mijn leuke ideeën, ha ha) 

 http://www.agaathelevenga.nl     

        Dus jullie zullen haar allemaal wel een keer zien rondlopen op het terrein… Het is Agaathe Levenga en ze runt een praktijk voor Klasieke homeophatie www.agaathelevenga.nl Ik had er eerlijk gezegd nog niet zo van gehoord maar ik beproef uit de reacties dat het er prima bij past… Heel veel van …. O ja waarom niet past mooi tussen de bloemen…. Leuk.

        Ook Ratjetoe timmert deze week behoorlijk aan de weg veel reclame in de bladen… Steeds meer mensen snuffelen tussen de vele spullen van Ratjetoe en komen met iets naar buiten… Jan zijn vrouw Tineke verzorgt de inhoud en dat alles netjes is en keurig erbij staat… Het is een prachtige gelegenheid om een cadeautje voor iemand te vinden… Het is een Ratjetoe aan spulletjes en er is voor elk wat wils… Overdag zult u mij in de winkel aantreffen en inpakken is niet mijn hobby, dus vaak wordt de hulp van de klant zeer, zeer gewaardeerd bij het inpakken van de spulletjes.

         Ratjetoe is door onze mensen in het voorjaar opgebouwd tot wat er nu staat. Prachtig mooie bijpassende dakpannen en grote balken in het gebouw. Een mooie winkelschuur met 4 openslaande deuren… Heerlijk om door heen te struinen en je te verbazen over de hoeveelheid aan verschillende spullen wat je niet overals ziet… Dus bij ieder bezoek aan ons tuincentrum is het raadzaam om weer ff door Ratjetoe te struinen you never know!!! 

 

         Voor een paar weken terug waren we op bezoek bij onze Tuinarchitect Wilfried Reuvers tijdens een groot tuinfeest. Wilfried bestaat 20 jaar met zijn prachtige bedrijf. Hij is 25 jaar getrouwd. En hij wordt dit jaar 50 jaar… dus 3 redenen om een feestje te geven… Wij werken al jaren samen met Wilfried Reuvers samen. Hij en Jan kennen elkaar vanaf de tuinbouwschool in Frederiksoord. En samen hebben ze in de afgelopen 20 jaar vele, vele prachtige tuinen ontworpen en gecreëerd.  En de 7 jaren daarvoor tekende Jan Koudenburg zelf en werd smorgens vroeg vaak hangend over de tekentafel wakker… Wat is het mooi om bij Wilfried eens door de tuin te lopen en bij de ven te zitten en te genieten van de kikkers. Het is lang niet zo mooi als Exloo en Odoorn maar wat is Aalden mooi.http://www.burovoorgroeneruimtes.nl Het was een mooie feest en mooie sprekers. Top op naar de volgende 20 jaar samenwerking!!!!

        De komende tijd gaan we ons bezig houden met  onderhoud. De gazon’s worden nog een keer bemest met Biogazon-azet en daarna wordt er kalk over het gazon gestrooit… En wanneer er een viltlaag in de gaon’s zit is het raadzaam om even licht de verticuteer door het gazon te halen om weer lucht in de bodem te brengen en de wortels te doorsnijden… Ook hier geld snoei geeft groei. En nu is het de ideale tijd om je gazon te verbeteren en te verzorgen… Goed bemesten en bekalken… Bemesten met Biogazon-azet doen wij om de twee maanden wat zeer nodig is op deze zeer schrale arme zandgrond. En Azet-kalk doen we in het voor en najaar… Beide producten zijn van Ecostyle omdat deze duurzaam zijn en niet uitspoelen. Alles wordt gebruikt van begin tot het eind, het gewas groeit gestaag en niet explosief en verbrand niet. Gewoon noteren in de agenda om de twee maanden… Dit is voor dit jaar de laatste keer en we pakken het in Maart weer op en dan in de agenda noteren om de twee maanden… Ook wanneer het dan 30 graden is en  brandende zon gewoon strooien het gras verbrand niet. Het is de bemesting, goed voor het milieu en goed voor de drukke agenda’s van deze tijd. Gebruiken zonder na te denken over wel of geen regen, gewoon doen. En alles wordt gebruikt gedurende een lange periode er spoelt niet ongebruikt de bodem in…. De tuinen worden hier en daar weer gesnoeid zodat alles weer fatsoenlijk eruitziet. Sommige planten zijn zo erg gegroeid dat takken gevaarlijk overhangen en de kans op breken groot is…. Of paden onbegaanbaar door overhangende beplanting… Dat soort dingen zijn na deze prachtige zomer aan de orde van de dag….. 

       Op onze kwekerijen staan de producten er weer fantastisch bij… de komende tijd verlaten weer vele coniferen ons bedrijf het zij nvia de handel of voor eigen gebruik… Prachtige Thuja’s, Taxus, Laurieren of Bomen. Vele soorten en maten te kust en te keur… Heel gek is dat we op dit moment de meeste kerstbomen al verkopen… vele duizenden worden al besproken en vastgelegd door heel het land.  De kwekerijen liggen er prachtige bij en nagenoeg onkruid vrij… Het werk van Jan’s vader die iedereen wel eens ziet… altijd door de bomen en over de landerijen bezig met het onderhoud van de kwekerij….  Hij hoeft niets meer maar doet des te meer… bij hoge uitzondering gunt hij zichzelf een keer vrije vis dag…  Mooi is het, dat we altijd schoon materiaal op rooien in plaats van vol met onkruid kweek of zevenblad… waar niemand op zit te wachten in de tuin….. Een nette start is het halve werk…..

     

       Ook in de aanleg staan er weer vele mooie dingen op stapel waar wij jullie van op de hoogte gaan houden via de verschillende wegen… via deze site of via Facebook waar verschillende foto’s of dingen op vermeld staan… In overleg met de klant en Jan Koudenburg staan er met toestemming van trotse tuinbezitters steeds meer en meer foto’s op het snelle Facebook. Omdat ik er trots op ben wat we elke dag met zijn allen mogen doen en wat we presteren en de klanten vinden het ook leuk om te laten zien… Omdat mijn prive leven en mijn werk heel erg een zijn kunt u mij vinden op mijn eigen naam… En daar worden wat sneller dingen over werk maar ook over prive op gezet…. Daar komen ook vragen vandaan over bomen en planten…. Opmerkingen over tuinen….  Het is een wereld waar ik mij wel in vind en samen met mij de klanten zo is te merken… En aangezien  ik een vak heb waar ik 24 uur van geniet en over kan praten… en ik geen 9 tot 5 mentaliteit heb… is het nu zo uitgegroeid… met medeweten en toestemming van…….

          

       De vogels worden weer volop gevoerd bij het bedrijf en er wordt weer dankbaar gebruik van gemaakt.. Na een beetje een rustige periode zie je weer verschillende soorten komen en gaan bij de verschillende voederplaatsen. De pindakaaspotten worden regelmatig bezocht… En ook de Boomklever is weer een vaak geziene gast. De nestkasten worden weer leeggemaakt en schoongemaakt… Heel goed is even te controleren of ze wel helemaal leeg zijn of er geen eieren of dode jongen nog zijn achtergebleven…. Even goed leeg en schoonmaken en zo nodig repareren… Ook hebben we de nodige nestkasten bij ons op het bedrijf… een groots assortiment!! Verschillende Uilen, Zwaluw, Vleermuis, Mezen, Insecten en inmetselnestkasten. Van Winterkoning tot Ooievaar…. Van Specht tot Torenvalk… U kunt altijd langs komen voor advies waar ze te hangen en welke vogels de meeste kans in uw tuin…. Laats hadden we een tuinaangelegd die mensen wilden absoluut een broedende vogel in de tuin anders waren ze ontevreden…. Dus hebben we de kans op succes iets vergroot….

         Steeds meer mensen weten ons te vinden het zij voor onderhoud of aanleg…. Onze basis wordt meer en meer gewaardeerd een plek waar je de planten kunt zien, voelen en of aanraken. Weten met wie je zaken doet, weten welke planten er gebruikt kunnen gaan worden… keuzes kunnen maken… Altijd ruimte voor een gesprek… Een plek waar je kennis van zaken vind… waar je terecht kunt met vragen en of opmerkingen… Juist nu zie je bij ons een groei van werkzaamheden omdat mensen meer zekerheid willen kiezen ze voor vakmanschap. Bij ons vind je passie en beleving voor het vak… Bij ons gaat het verder als alleen verkopen van producten… Het gaat over de juiste keuzes maken voor de toekomst… Wij hebben kennis van zaken en weten hoe welke planten uitgroeien…. Steeds meer huiseigenaren willen vakmensen door de tuin….  Willen dat de passie en beleving van de tuin afstraalt. De keuze van een boom doe je niet zomaar daar denk je over na… Dan is het fijn als je de voor en nadelen van de keuze krijgt te horen…. Dit is een klein voorbeeldje van wat je van ons mag verwachten….

     

          Bij ons vind je, een luisteren oor maar ook een mening…. Bij ons vind je, ik zou het niet zo maar zo… of zou je het niet zo of zo doen… Of dit is niet echt handig want de tuinschuur was beter geweest op een andere plek…  Bij ons vind je, meedenken en niet klakkeloos meegaan… De een vind dit leuk en de ander niet… maar de meeste reacties zijn wel van het is goed geweest dat jullie ff ten tonele kwamen… En van daaruit is alles mogelijk Zelf, Samen of alles Laten. Maar schroom niet, te vragen….  Niets hoeft en alles mag…


         Vr gr Robert.

.

 

U bent hier: Home / Nieuws / Augustus en september