04-11-2010

November 2010


Oktober is geeindigd met geweldige herfstkleuren in de bossen, maar ook in onze tuinen.

Oktober is geeindigd met geweldige herfstkleuren in de bossen, maar ook in onze tuinen. Zoals zo velen hebben gezien, of zien, de natuur  is zich langzaam maar zeker aan het voorbereiden op de komende winter. Het zal niemand zijn ontgaan dat we verblijd worden met de meest mooie betoverende verkleuringen in de natuur. Normaal zie je de regenboog in de lucht maar nu zie je hem langs bosranden of je zelfs in onze eigen tuinen. Wanneer we te maken hebben met stabiel rustig herfst weer, met niet te veel nachtvorst en of wind spreken, we van een Indian Summer zoals beschreven op www.natuurbericht.nl. Dat wil zeggen dat de bladeren heel lang de kans krijgen aan de twijgen om alles uit de kast te halen voor ze gaan afvallen. Het valt te merken aan de reacties op het tuincentrum dat vele mensen het opvalt.nov 9

Halloween is net voorbij in Amerika een jaarlijks terugkerend festijn. Wij maken ons op voor 11 november, dan gaan onze kinderen weer langs de deuren het hoogste lied zingen. Altijd leuk in deze donkere dagen al die mooi versierde lampions. De klok is afgelopen zondag een uur terug gezet nu is het s'morgens wat eerder licht en s'avonds wat eerder donker. Thuis kruipen we wat dichter tegen elkaar en het wordt wat gezelliger gemaakt met kaarsjes in de huiskamer. En we genieten wat meer van de tuin via het raam. Nu moeten we zorgen dat als we naar buiten kijken het er ook top uitziet en aantrekkelijk en verrassend.
 


  Wij zijn volop met de najaarsbeurten begonnen en hebben het daar met onze club erg druk mee. Alles weer winter klaar maken en gereed maken voor de aankomende winter. Onze winter beurten bevatten heel veel, aan alles wordt gedacht. Het gazon wordt nagelopen, kalk wordt gestrooid en biogazon-azet voor de laatste keer (als het nog niet is gebeurt), de kantjes worden gedaan. De heesters worden nagelopen en behoed voor te zware sneeuwval, door ze een beetje terug te nemen en de borders worden afgestrooid met myco-siertuin. De hagen idem en ook met hagen-azet. De fruitbomen worden bekeken en er worden afspraken gemaakt om die in de gure wintermaanden onderhanden te nemen, maar daar strooien we wel extra beendermeel bij. Kortom wanneer we zijn geweest is uw tuin weer keurig aan de kant en komt hij de wintermaanden goed door.

  De eerste afspraken zijn gemaakt om de sproeiinstalaties en vijvers winter klaar te maken. Wij zijn verantwoordelijk voor de gehele installaties in de tuinen en starten ze in het voorjaar op en sluiten ze voor de winter ook weer af. Ook de vijverspullen gaan zonodig terug naar het bedrijf waar ze schoongemaakt en nagekeken worden. Dit geeft onze klanten een goed gevoel en een last minder om over na te denken en te onthouden. Het zijn vaak zeer kostbare dingen die goed onderhoud verdienen. Wij dragen daar zorg voor.

nov3

  Ook worden weer volop afspraken gemaakt om bomen te vellen, en dus ook fruitbomen te snoeien, veel sparen we dit op om in volop winterweer te doen. Wanneer we met de vorst weinig kunnen beginnen kunnen we nog volop aan het snoeien en bomen vellen, we hebben daar zeer bekwamen collega's voor die het fijn vinden om in de hoogste bomen zich op te houden. Ook het fruit is een jaarlijks terugkerende activiteit want een beetje fruitboomgaard of een enkele boom verdient jaarlijkse snoei. Snoei geeft groei en bloei. Onze mannen weten welke takken wel of niet verwijdert dienen te worden en ook op welk moment. Soms is het beter bepaalde takken even te laten zitten om anderen een betere kans te geven. Veel zijn onze klanten erbij om te zien hoe het gaat en zijn het leuke dingen om te zien als onze jongens in de bomen hangen.

nov 8

  Ook zijn we volop met onze Thuja Brabant in de weer, vele afspraken zijn gemaakt om her en der hagen te planten. Zoals beschreven in de vorige maand. Veel mensen hebben afspraken gemaakt om hun oude haag te vervangen voor een nieuwe en kunnen er weer de komende 20 jaar tegen aan. Onze Thuja Brabant is een groot succes gebleken de afgelopen maand en gaat nu en kan ook nu nog volop aan gepland, eigenlijk de gehele winter door. Onze manier van aanpak spreekt de mensen ook geweldig aan vooral de grondige wijze waarop alles gebeurt. Mensen bezoeken veelal eerst het tuincentrum om een plan van aanpak te bespreken en komen er later op terug om afspraken te maken. U bent van harte welkom voor een oriënterend gesprek.

 Ook wordt onze internet site steeds meer en meer gelezen erg leuk en ook de leuke reacties. Meer en meer mensen komen met mailtjes van foto's van de tuin. Of nemen het fototoestel mee waar we dan verder over kunnen nadenken om tot een beter resultaat te komen. Erg leuk en mooi dat we zo met u mee mogen denken. Bij Koudenburg kunt u terecht als u voor beleving gaat en als u tuinliefhebber bent en een goed advies wilt. . Wij gaan voor passie en beleving, als u dat zoekt in de tuin dan bent u van harte welkom en op de goeie plek. Wij gaan voor de lange termijn en niet voor kortstondig succes, denkt u er hetzelfde over dan bent u van harte welkom. Foto's en vragen op robert@koudenburggroen.nl en misschien kunnen we iets voor u betekenen.

nov 4 nov 6

  Ook nu nog is er wekelijkse aanvoer van nieuwe dingen. Beplanting bos en haag plantsoen en bomen. Ook op vogel gebied te kust en te keur. Wanneer u zich afvraagt, wat zal ik een goede kennis eens kado geven, ook daarin heb ik vaak wel een idee en vaak ook origineel. Ook onze gevederde vrienden zijn weer volop aanwezig rond, en soms in de kantine. Wanneer u ons verblijd met een bezoek zult u het zien en hopelijk er van genieten. Ongelooflijk met hoe velen ze zijn. Vele Koolmezen, Pimpelmezen, talrijke Mussen onvoorstelbaar mooi. Wanneer u dit ook thuis kunt realiseren op een plek waar u het liefst zit in de huiskamer of keuken dan weet u niet wat u overkomt. Zo mooi zo levendig succes verzekerd wil ik haast zeggen. Mensen hebben de boeken erbij voor als ze een speciale vogel hebben gezien. Het maakt je tuin nog verrassender en levendiger.

nov 10 nestkasten in kantine 3

 Ook zijn er weer volop nestkasten gekomen om ook onze vrienden te kunnen huisvesten want ook in de wintermaanden hebben ze plaatsen nodig waarin ze zich kunnen verschuilen. Ook zijn ze in de komende tijd bezig om woning ruimte te veroveren en te behouden voor het voorjaar. Dus vanaf nu tot het voorjaar is het tijd om de kasten schoon te maken en aan te schaffen. Ik durf bijna te zeggen dat als je hem vandaag ophangt dat er al heel snel een Kool of Pimpelmees langs komt om hem te keuren. Over welke plaats en hoe wat en waar je de kasten moet ophangen kunnen wij u op het tuincentrum volledig over inlichten. Wij hebben mag ik wel zeggen een van de grootste collecties nest kasten van Winterkoning tot Ooievaar. 5 soorten Uilenkasten etc etc alleen al om een keer te zien is dit uniek. Gewoon door de gehele tuin verspreid een kast of 5 is een must voor iedere tuin en helemaal leuk dat u ze vanuit huis kunt zien.

nov 5nov3kleur 5



 

U bent hier: Home / Nieuws / November 2010