06-07-2010

Juli 2010


Juli is begonnen.....

   Juli is de zevende maand, 31 dagen. Ook wel hooimaand genoemd en nog 183 dagen te gaan voor het einde van het jaar.

  En dat zullen we weten op alle fronten. Oranje nog volop in de race bij de laatste 4 van de 32 landen die aan het toernooi begonnen. Zelfs mensen dievan te voren niets met voetballen hadden raken enthousiast. Je voelt dat er iets staat te gebeuren in ons kikkerlandje we gaan iets moois beleven. Mooi is het hoe verschillende mensen hier mee om gaan en op reageren. Overal poules en hebbedingetjes in winkels.  wk 2010

  Volgens mij is de maand juli nog nooit zo warm begonnen. 42 graden in de zon uit de wind.....ongelooflijk. De natuur op de Hondsrug is droog en zucht onder de erbarmelijke temperaturen. Mensen die voldoende huismix tussen de beplanting hebben gestrooid hebben nog enige buffer qua water tekort. De toegevoegde huismix is nog een beetje extra vocht vasthoudend. Maar als je niet kunt sproeien gaat de tuin er toch steeds verdorder uitzien. Het gazon wordt geel en de beplanting is droog. Dit is niet erg maar wel juist nu terwijl je in de tuin zit en wil genieten. temperatuuur

  Veel van ons werk bestaat nu bij mensen sproei systemen aanleggen en zorgen dat mankementen opgelost worden en tijdschakelklokken op de juiste tijden zetten. Met dit soort droogte perioden is het voor ons alle hens aan dek. Om te zorgen dat de pas aangelegde tuinen niet het loodje leggen en ook het tuincentrum "de voorraadschuur van het bedrijf" er optimaal fris en groen blijft uit zien. Wij kunnen het ons niet permitteren dat wanneer u denkt kom ik ga eventjes bij die Koudenburg kijken dat het er onverzorgd en droog uitziet. Nee het moet er ten alle tijde fris en groen en verzorgt uitzien. juli 6

 Voor ons breekt nu een spannende periode aan. D e vakanties van zowel onze jongens als onze klanten breekt aan. En we willen wel de kwaliteit blijven behouden dus moet er geschoven en creatief nagedacht worden. We krijgen er veel klanten bij die de tuin normaal zelf doen maar nu door ons laten doen voor de verzorgde aanblik. En dat ze zelf met een gerust hart op vakantie kunnen. Het is altijd leuk dat als mensen terug komen van vakantie en dat de tuin er top bij ligt hagen gesnoeid gras gemaaid en kantjes gedaan. Dat is thuiskomen.

 Dit is de maand van de vlinders.Na even een rust periode gehad te hebben, even een vlinder dipje zie je ze weer steeds meer. De ijzerhard staat op bloeien je ziet ze weer overal staan. Deze plant staat garant voor talloze vlinderbezoekjes, sterker nog leg de digitale camera er maar naast. Net als de vlinderstruik en de Erysimum bouwles mauve. Heel leuk is wie zijn het eigenlijk die die planten bezoeken. Bij ons op het tuincentrum zijn hele mooie vlinderboeken te koop voor dat u het weet heeft u er een hobby bij. Stelt u toch eens voor dat u ook een blauwtje of een oranje tipje ziet of zelf een kolibrivlinder. Google deze namen maar eens op afbeeldingen en u zult ze ook gaan zien en herkenen gewoon in uw eigen tuin. De meest voorkomende zijn wel de Kleine vos en Groot Koolwitje. Ik hoor van u welke u heeft gezienvlinder

 Ook langs vijvers en langs poelen en zelfs lang een water schaal op het terras of balkom zie je vaak de mooiste verschijningen. Water trekt altijd, hoe klein en of hoe groot ook. De tuin kan nog zo mooi zijn met prachtig geschoren hagen en prachtig aangelegde terrassen. Wanneer er bezoek komt is het altijd even rondje vijver. Met een beetje geluk zie je de boerenzwaluw in z'n vlucht water uit de vijver scheppen. Of je ziet de meest mooie Libellen. Apache helicopters van onze luchtmacht zijn er niets bij. Hele mooie blauwe weide beekjuffers of rode vuur juffers en echt hele grote zijn de platbuik gele het vrouwtje en blauw het mannetje deze zijn ongeveer 5 cm. De Grote Keizer libel kan wel 8cm worden u heeft vast wel eens gehad dat dat je voorbijschiet zeer indrukwekkend.

juli 2

 Dit alles krijg je er zomaar bij als je een beetje of heel veel water in de tuin brengt. Water is leven en brengt leven. Een grote aanrader in de tuin. Al is het een waterschaal met een beetje beplanting binnen de kortste keren zit daar leven in in de vorm van schrijvertjes of water vlooien etc etc. badderende vogels niet te vergeten.

 De  foto's van de tuinen worden heel veel opgestuurd naar robert@koudenburggroen.nl en er zijn al veel op het digitale scherm in de kantine vertoond. En via de mail kunnen ook veel vragen opgelost en beantwoord worden. Mooi zo als dat gaat.

  Op dit moment komen er wekelijks nieuwe grote potten vaste planten binnen. Dit om kale plekken gelijk in te vullen met leuke grote beplanting. Een prachtige grootse voorraad en heel moeilijk om te weerstaan  bloemenpracht. Vaak kregen we vragen in die kleine potjes hoe hoog word dat en wanneer is het groot en hoe dicht op elkaar. Nu lopen mensen rond en wat je ziet dat is het gewoon af en prachtig mooi. Dus verras ons en uzelf met een bezoekje en geniet de koffie is altijd klaar.

juli 5

  Verder als we elkaar niet meer zien voor de vakantie dan een heel prettige vakantie toegewenst. Kaartjes zijn we gek op.....Koudenburg, Borgerderweg 22 Odoorn. Mooi weer toegewenst. En gezond en goed gehumeurd weer terugkomen op het tuincentrum.

Tot ziens.

 vr gr Robert. 

juli 3juli 1juli 8

 

U bent hier: Home / Nieuws / Juli 2010