13-05-2009

Mei


Oorlog in de tuin.

Zoals een bekende schrijver onlangs in het "Dagblad van het Noorden" schreef het is oorlog in de tuin. Alle plaatsjes in de tuin worden ingenomen en is de één niet snel genoeg dan wordt hij verdrongen. Het is een wedstrijd tussen het mooi en het minder mooi. Een strijd tussen gewenst en niet gewenst. Tussen eten en gegegeten worden.

De natuur is in alle hevigheid losgebarsten. Als je afgelopen maand niet in je tuin hebt gekeken om wat voor reden dan ook dan heb je heel wat gemist. Als spinazie zo vers schiet alles uit de grond.

Nu is de tijd om je planten te versterken tegen invloeden van buitenaf, om ze preventief te behoeden zodat ze sterk en gezond de zomermaanden in gaan. Dat doe je door de juiste bemesting te geven en ze te bespuiten met "Vital" en indien nodig te bespuiten met "Spruzit " tegen ongedierte. Want de rozen en fruit zijn nu het meest vatbaar omdat alles zo vers is. En in het voorjaar zijn er ontelbare rupsen, kevers etc etc.

Onze klanten hebben vaak drie soorten spuitmiddelen.

- Roudup tegen onkruid in de verharding, wekelijks even het groen  in je verharding spuiten.

- Spruzit tegen rupsen, kevers en insecten. Wekelijks even langs gaan, alleen je meest kwetsbare beplanting. Er zijn ook plekken in de tuin waar je de natuur gewoon z'n gang moet laten gaan in verband met de vogels en de vlinders.

- Vital tegen sterroetdauw en andere zaken, om je planten vitaler te maken.

Al het kruipende en etende grut heeft wel nut, het zijn de toekomstige vlinders en kevers. En bovenal dient het als voeding voor de enorme gezinsuitbreidingen in uw tuin die er nu volop van gevoerd worden. Bij ons kunt u nog extra woonruimte kopen voor elke vogel in de tuin en natuurlijk ook advies daar bij krijgen waar je de nestkast het beste kunt hangen. Om vogels in de tuin te lokken en te behouden kunt je ze het gehele jaar voeren met speciaal voer. Met een beetje geluk zie je ze de jongen mee nemen naar de voederplek.

De gazons dienen nu voor de tweede keer met "Biogazonazet" gestrooid te worden. Nu moet je strooien wil je het gazon mooi houden. Is je gazon nog niet helemaal optimaal dan kun je er een extra dosis bloedmeel opgooien om een sneller resusltaat te krijgen. Ook daar hebben wij grote zakken van. Zit er klaver in uw gazon dan is er bemestingsgebrek, met name stikstof, dus vaker bemesten. Heb je madelief in je gazon dan heeft je arme gazon in geen tijden bemesting gezien.

Zit er onkruid in je gazon dan is het nu de tijd om daar wat aan te doen. Vraag advies, kom langs of bel, je moet je wel bewust zijn van een paar regeltjes. Onkruid ga je te lijf in het gazon als het gras volop in de groei is, net als het onkruid. Het onkruid is dan hoog en breed genoeg om te raken met het middel.

Wil je mooie Hosta's in de zomer of mooie Ligularia dan zul de af en toe wel met "Escargo" moeten strooien. Niet veel maar wel frequent even na een regenbui of na het schoffelen. Dit zijn korrels die andere dieren niet ziek maken. Maar de slakken zijn er verzot op. Ze gaan gelijk op zo'n korrel af, eten ervan en hebben dan geen honger meer.

Wekeliks hebben we nieuwe aanvoer van nieuwe vaste planten en heesters, je zult verstelt staan van de hoeveelheid en de diversiteit. Heb je vragen of opmerkingen dan horen we het graag of we zien u op het bedrijf.

Heeft u nog kale plekken? Wekelijks hebben wij grote vaste planten die op dit moment bloeien.

Is de tuin u niet naar wens, kom langs en leg uw probleem voor...............

Tot ziens......................................

 

U bent hier: Home / Nieuws / Mei