29-05-2009

Juni


Juni is de maand dat je kunt genieten van de prachtige tuin.

Juni is de maand dat je kunt genieten van de prachtige tuin. Van de bloeiende planten, de mooie verschillende bladvormen. De vogels die af en aan vliegen om hun jongen te voeren,. Echt af en aan vliegen zonder ogenschijnlijk ook maar enkele pauzes te nemen. Hoe groter de jongen worden hoe meer ze schreeuwen en hoe meer ze zeuren om eten. De ouders werken zich een slag in de rondte.

Nu ook kun je de vogels het makkelijker maken door ze extra bij te voeren met speciaal voer dat het gehele jaar door gevoerd mag worden. Bijkomend voordeel ( net als bij ons op het tuincentrum ) dat de gehele familie meegenomen wordt naar de voer plek. Dat je dus wordt voorgesteld aan de jonge vogeltjes. Een waar lust voor het oog. Als je stil zit komen de vogels tot op soms minder dan een meter van je af.

Juni is de maand van rupsen en beestjes op verkeerde plekken. Drie dingen zijn in de tuin zoals ik beschreven heb in de maand mei van belang. Spruzit tegen de rupsen en beestjes, Vital om de bladeren fris en gezond te houden en Escargo tegen de slakken die na een vochtige periode uit het niets weer opduiken.

Nu is de tijd om je gazon weer te bemesten met Bio Gazon Azet. Wil je het mooi hebben of houden dan moet je strooien voor het weer lelijk weer wordt. Mensen bemesten vaak als de problemen er zijn, je moet proberen hier vooraan te zijn. Dat is tuinieren. Wil je het mooi dan moet je bemesten. We leven hier op de Drentse Hondsrug, armere grond kan bijna niet en je moet bodemverbetering toevoegen, je krijgt het bovengronds dubbel en dwars terug.

Juni is de maand om bij ons tuincentrum langs te gaan, we hebben een wekelijks vernieuwend assortiment vaste planten. Planten die nu op dit moment je tuin verfraaien en kale plekken doet vergeten. Grote volwassen beplanting in volle of beginnende bloei het jaar rond in te planten. Komt dat zien en laat je verrassen.

Juni is de maand om bij ons een fruitboom of wat voor boom dan ook te kopen uit ons grote assortiment die je wederom jaarrond kunt planten. Bomen te kust en te keur. U kunt altijd langs komen oor een oriëntererd gesprek.

Juni is ook de maand van de vijver. Wij hebben jaarrond grote zuurstof planten en grote oeverplanten op voorraad. Maak een afspraak en leg uw vijverproblemen voor en onder het genot van een kop koffie kunnen we uw vijver bespreken en samen achter de oplossingen komen.

U bent hier: Home / Nieuws / Juni