02-04-2009

April


April

De eerste week van april begint geweldig. De zon hoog aan de hemel en de vogels het hoogste lied. Niets staat ons in de weg om er een geweldig voorjaar van te maken.

Met een beetje geluk hoor je de spechten op de stammen ratelen of zie een stelletje goudvinken aan de knoppen van je vruchtbomen knabbelen. Veel mensen zien nu ook groepen staartmezen die kwetterend op zoek zijn naar mest materiaal. Je voelt de natuur en alles opleven. Je ruikt het voorjaar. Normaal werd je wakker door de ochtend wekker nu zijn de lok roepen van de vogels die al beginnen voor het licht worden.

Niets is mooier dan dat familie vogel, welk soort dan ook, besluit om bij u in de tuin tot gezinsuitbreiding te komen. U kunt daar behoorlijk invloed op uitoefenen door verschillende nest kasten op te hangen. Wij verkopen het grootste assortiment uit de omgeving van winterkoninkje tot ooievaar. U kunt bij ons op uw gemak de verschillen per vogel bekijken, u zult verrast zijn. Verschillende kasten van vleermuizen, insecten, ijsvogel, mussen, boomklever, gierzwaluw, etc. etc. 

U hangt op verschillende plaatsen kasten en ze gaan er nog in ook. Dat zijn de dingen die een tuin mooi maken, en spannend. De dingen die je niet in de hand hebt maar wel kunt stimuleren. Graag geven wij u advies over het "vogel vriendelijk" maken van de tuin.

April is de maand dat het begint. April doet wat hij wil. Veel mensen denken dat bij de eerste zonnestralen alles gelijk al moet uitlopen. Maar geduld is een schone zaak. Geef de zon nog een paar weken de kans en ga dan kijken wat de winter niet heeft overleeft, dus niet te vroeg dingen afschrijven.

Dit zijn de weken dat de grote schoonmaak in de tuin kan beginnen. Gazon verticuteren, bekalken, bemesten, en door zaaien. De heesters en bomen snoeien en indien nodig mesten. Wij bemesten de tuinen met onze eigen huismix ( een mengsel van compost, champost en tuinturf ) Daarnaast gaat daar overheen een bemesting van "Ecostyle" Myco Siertuin genaamd. Een biologische meststof die gedurende een aantal maanden werkzaam is en bij iedere regenbui iets afgeeft aan de bodem. Het spoelt niet uit zoals vele "goedkopere" meststoffen. Bij dit soort professionele producten zie je je tuin en bodem veranderen.

De grootste problemen in de tuin of de meeste vragen zijn toch te beantwoorden door juist te bemesten. Heel vaak, als je goed naar de mensen luistert ligt de oorzaak van problemen vaak bij mesten of verkeerde grond bij een plant. Te weinig van iets. Mensen en dieren moeten eten en drinken. Planten moeten ook eten en drinken op gezette tijden, geregeld wat. Niet één keer in het voorjaar maar steeds een beetje. Gazons, vinden wij, om de twee maanden, want die willen wij gif groen ( groener als de buren ). Vandaar dat wij voorstander zijn van biologische bemesting.

Voor vragen kunt u altijd langskomen voor een mestingsadvies.

U bent hier: Home / Nieuws / April