Tel: 0591 - 51 22 50

Maart

13-03-2015

Het voorjaar staat weer voor de deur. Ons team is weer op volle sterkte en aangevuld met 3 nieuwe personen. We genieten van de maartse zonnestralen.

Op de kwekerij worden de eerste bestellingen al klaargezet. We leveren zowel particulier als aan de handel. Coniferen en heesters van 60cm tot 400cm. Voor hagen en als solitair. U kunt over onze kwekerij lopen en uitzoeken wat u mooi vind. Een mooie taxus haag of forse laurieren in vele maten en soorten. Wilt u gelijk resultaat en niet jaren wachten het is te vinden op onze kwekerij.

        

 

 

De winter achter ons was weer zacht net als vorig jaar. Jammer,dat we dan niet kunnen schaatsen. Maar voordeel is wel dat we alles kunnen doen. We kunnen met het mooie weer planten, bestraten kortom doorwerken. Zo mochten we een prachtige mooie poel aanleggen. Met geweldig grote stapstenen er doorheen. Mooie oude gebakken verharding aangebracht. Best bijzonder maar goed te doen in de maanden januari en februari. Maar misschien zullen we aan deze winters moeten wennen.

 

Onze mannen zijn op verschillende plekken aan het snoeien en zagen. Hoge en grote, gevaarlijk,e en makkelijke bomen niets is hun teveel. De zware taken worden voorzichtig op de grond getakeld of wanneer het kan laten we ze vallen. Hoe hoger de bomen hoe gevaarlijker de plek hoe mooier het is. Onze mannen gaan als apen de bomen in, aan en in de touwen.Knap zoals ze dat doen met altijd de veiligheid hoog in het vaandel.

         

 

Ook beginnen we de komende weken volop, in de tuinen, aan de voorjaarsbeurten. Volop door de borders en over de gazon's.

Het gazon gaan we grondig verticuteren.  Daarmee beluchten we de in de winter dichtgeslagen gazon bodem. We snijden, snoeien de wortels van het gras. En snoei geeft groei. Ook halen we hiermee het dode gras uit het tapijt en wordt de viltlaag doorbroken. Het gazon wordt weer luchtig en fris. Nu strooien wij AZ-Kalk van Ecostyle.  Kalk doen wij in het voor en najaar. Ook strooien we  Bio-gazonazet voor de nodige bemesting. Dit doen we om de drie maanden. Deze meststoffen spoelen niet uit en werken langdurig. Ook treedt er geen verbranding op bij strooien in de felle zon of geen regen. Dus zeer gemakkelijk te gebruiken, gewoon in de agenda zetten om de drie maanden.   

 

De borders worden gesnoeid en schoongemaakt. Ontdaan van laatste blad en onkruid. Daarna strooien we tuinturf bij de Rhodo's en andere zuurminnende planten. De rest van de borders worden afgestrooid met onze huismix. Huismix is ons mengsel van tuinturf, champost en recrocompost. Dit mengsel gebruiken wij al jaren op de schrale Drentse Hondsrug.

Onze grote bunkers zitten weer stampvol met deze verschillende soorten gronden. Los af te halen voor iedereen die zijn tuin wil verbeteren.

        

Vervolgens strooien we Myco-siertuin van Ecostyle. Hierin zitten alle spore elementen die de beplanting nodig is.

Het Tuincentrum wordt de komende tijd weer aangevuld met de meest mooie beplanting. Op ons bedrijf kunt u het aanraken, zien en ruiken.U kunt er van alles over vragen.

Wanneer u vragen heeft over de tuin. Over de invulling of de waar te plaatsen struiken. Bij ons kunt onder het genot van een kop koffie u vragen stellen.

Op ons bedrijf vind u passie en beleving en kunt u het zelf, samen of geheel laten doen.     'Enne .... eh .... Zowaar droog..... Bij jullie ook? Fijne dag...'

 

Graag zien we u op het tuincentrum!!!

De koffie of thee is klaar.

foto van Robert Tuintjer.foto van Robert Tuintjer.

 

 

 

« terug